Garancia

Garanciális feltételek

A Glasimpex Kft. által üzemeltetett webáruház szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, és azt a vevő hitelt érdemlően bizonyítja akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól.

A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia nem vonatkozik. Illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is vásárlót terheli. A termék visszaküldést követő harminc napon belül a termék árát a megadott számlaszámra visszautaljuk.

Elállási jog

Az elállási jog gyakorlását a távollévők között kötött szerződésekről szóló törvény alapján 17/1999. (II5.) számú kormányrendelet szabályozza, melynek értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a megrendelt termék kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül.

Nem illeti meg az elállás joga a vásárlót:
  • Teljesen egyedi, kifejezetten a vásárló kérésére külön készített termék esetén, pl. egyedi forma üveg, egyedi kupakok, kapszulák, egyedi méretű, saját logóval megnyomott fólia termékek.

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára (számlaszámra/rendelésszámra). Elállási jogát a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül teheti meg.

Postai levél útján történő elállásnál a levél kézbesítésének dátumától datálódik a 14 munkanap. A levelet lehetőleg ajánlott vagy tértivevényes levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma, és annak megtörténte.

A megrendelt termékeket a leszállított mennyiségben hiánytalanul juttassa vissza cégünk címére. A visszaküldéssel felmerülő postai költségek a vásárlót terhelik. A terméket ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli!

Mint webáruház üzemeltetőnek, 14 nap áll rendelkezésre, hogy visszatérítsük a teljes vételárat, amennyiben élni kíván az elállási jogával, és visszajuttatta a megrendelt terméket.

A vételár visszatérítésének lehetséges módjait a vásárlóval minden esetben egyeztetjük (banki átutalás, postai úton, stb.).